Omgeving

In en om Hoorn is van alles te doen, te zien en beleven. Een paar tips zetten we voor je op een rijtje. Voor overige mogelijkheden in de omgeving kun je een kijkje nemen op visithoorn.nl of ikhouvanhoorn.nl

In de buurt

De Roode Steen voor terrasjes en musea 700 meter
Station Hoorn (1000 meter)
Brandweerkazerne voor gratis parkeren (250 meter)
Haven (700 meter)

Actief

Een stadswandeling met Alette
Alette neemt jou en je gezelschap mee door Hoorn en vertelt je alles over de geschiedenis van de stad. Dit zijn private tours. Het advies is om op tijd te boeken. Haar tours zijn populair! 

Fietsen of wandelen
In en om Hoorn kun je heerlijk fietsen. Online vind je allerlei leuke fietsroutes over de Omringdijk, door de lintdorpjes en langs de bollenvelden. Verschillende soorten fietsen zijn te huur voor een hele of halve dag bij RentTourBy. Klaarzetten bij het huisje mogelijk, mits minimaal 2 dgn. van tevoren gereserveerd (toeslag € 25,-).

Ga je liever wandelen klik dan hier voor een paar leuke routes.

In en op het water

Geniet van een tochtje door de haven of langs de kustlijn van Hoorn met de watertaxi.

Culinair genieten van amuses of een diner met de Juffer van Rijn van restaurant Hendrickje Stoffels. Bianca is jullie gastvrouw (met echt héél veel verstand van wijn!)

Wil je verzekerd zijn van een actieve en gezellige middag op de Sup? Bel Casper van Sup Spirit. Hij zorgt ook voor de spullen, wel zo makkelijk!

Wandel met lekker weer naar strandpaviljoen Oranje Buiten (1 km vanaf het huisje), zoek een plekje op het heerlijk grote terras of leg je handdoekje neer op het strandje. Je kunt ’s avonds blijven plakken voor het eten.

Culinair

Wij houden van lekker eten en gezellig tafelen. Hieronder vind je een paar van onze favorieten:

Marque
Restaurant Ysbrantz (ook voor ontbijt)
Havn
Hendrickje Stoffels

Ontspanning en coaching

Behoefte aan een frisse blik op een thema waar je al een tijdje mee loopt? Boek een coachingssessie met Stefanie of kies voor meerdaagse coaching om meer de diepte in te gaan. 

‘Tame your monkeymind’ met een privé yogales of ontspan en laad weer helemaal op met een energetische massage aan huis. Beiden kun je via Stefanie boeken.

Omgeving

Over de rails  met de museumstoomtram door het Westfriese landschap. Neem je fiets mee en fiets vanaf Medemblik terug naar Hoorn (35 km).

Zuiderzeemuseum (Enkhuizen 17 km): Erg de moeite waard! Een ontzettend leuk buitenmuseum met historische huisjes en binnenmuseum met thematische voorstellingen. 

Kasteel Radboud (Medemblik 20 km): Een middeleeuwse dwangburcht (de enige nog in West-Friesland) en als je er dan toch bent, kun je ook een bezoekje brengen aan de stadsbrouwerij van Medemblik.